Sunday, February 24, 2013

Tropisk kycklinggryta

Fritt efter mammas recept (som jag tror hon fick från Köksalmanack 1978 eller så) kommer här en kycklinggryta med "plock" till som var omåttligt populär till fint när jag var barn. Eftersom det var strykande åtgång ikväll på denna mat så kommer den nu i bloggform!


Ingredienser

  • schalottenlök
  • hela små champinjoner
  • curry
  • olja
  • rivet äpple
  • tomatpuré
  • buljongtärning (höns eller grönsak)
  • kycklingfilé
  • matlagningsgrädde
  • cashewnötter
Servera med:
  • basmatiris
  • ananas
  • bananskivor
  • kokosflingor
  • russin

Instruktioner

  • Koka en halvliter vatten i vattenkokare
  • Fräs lök, champinjoner, rivet äpple och curry i olja i en gryta
  • Sätt på basmatiris att koka upp under lock och sänk sedan värmen i 15 minuter
  • Skär tinade kycklingfiléer i bitar och lägg i grytan
  • Häll det kokade vattnet i grytan innan allt blir bränt
  • Ta i en stor klick tomatpuré och två buljongtärningar
  • Häll i matlagningsgrädde och cashewnötter
  • Dra ner värmen på grytan
  • Gör små skålar med ananas, banan, kokos och russin



Så här får man fina ananasbitar utan att kladda (bara skär direkt ner i burken):

 
 
Klart att servera och då ser det så här gott ut:
 

 
 

No comments:

Post a Comment