Ingredienser
- broccoli (frysta buketter, en påse)
- lasagneplattor (gärna fullkorn)
- gorgonzola
- mjölk
- riven ost (t.ex. gouda)
- oregano
- svartpeppar
- olivolja eller smör till formen
Instruktioner
- Koka broccolin i vatten tills den tinar och blir varm
- Häll nästan allt vatten från broccolin i en plastburk och spara i kylen
- Häll i några deciliter mjölk i kastrullen med broccoli och koka upp
- Lägg i gorgonzola som får smälta
- Krydda med oregano och svartpeppar (saltsmak finns redan i osten)
- Ta av kastrullen från spisen och mixa allt med stavmixer (jag låter broccolin ha lite bitar kvar)
- Värm upp ugnen till den temperatur som står på paketet med lasagne
- Smörj en form med olja eller smör
- Häll ett lager med sås i formen
- Lägg ett lager med lasagneplattor
- Fortsätt med varannat lager sås, varannat lager lasagneplattor tills det finns sås kvar till ett lager
- Blanda den sista broccolisåsen med riven ost och häll överst i formen
- Låt lasagnen stå i ugnen så länge som det står på paketet med lasagne
No comments:
Post a Comment