Monday, July 30, 2012

Lasagne med broccoli och gorgonzola

Favoritgrönsaken nummer ett för hela familjen är broccoli. Vi skulle kunna äta broccoli nästan varje dag, men den måste ju varieras. Har man ett skåp fullt med fullkornspasta och har mataffären halva priset på gorgonzola, då är det självklart att man svänger ihop en grön lasagne!






Ingredienser

  • broccoli (frysta buketter, en påse)
  • lasagneplattor (gärna fullkorn)
  • gorgonzola
  • mjölk
  • riven ost (t.ex. gouda)
  • oregano
  • svartpeppar 
  • olivolja eller smör till formen

Instruktioner
  • Koka broccolin i vatten tills den tinar och blir varm
  • Häll nästan allt vatten från broccolin i en plastburk och spara i kylen
  • Häll i några deciliter mjölk i kastrullen med broccoli och koka upp
  • Lägg i gorgonzola som får smälta
  • Krydda med oregano och svartpeppar (saltsmak finns redan i osten)
  • Ta av kastrullen från spisen och mixa allt med stavmixer (jag låter broccolin ha lite bitar kvar)
  • Värm upp ugnen till den temperatur som står på paketet med lasagne
  • Smörj en form med olja eller smör
  • Häll ett lager med sås i formen
  • Lägg ett lager med lasagneplattor
  • Fortsätt med varannat lager sås, varannat lager lasagneplattor tills det finns sås kvar till ett lager
  • Blanda den sista broccolisåsen med riven ost och häll överst i formen
  • Låt lasagnen stå i ugnen så länge som det står på paketet med lasagne
Färdigt! Servera med en sallad till, men är det varmt och soligt så är det gott att ta en bit melon istället!

No comments:

Post a Comment