Ingredienser
- 8 deciliter mjöl
- 1 tesked salt
- 4 teskedar bakpulver
- 100 gram smör eller margarin
- 3 deciliter vatten
Instruktioner
- Blanda de tre torra ingredienserna i en skål
- Blanda i fettet med en gaffel tills det inte syns
- Blanda i vattnet
- Forma till fyra runda bröd
- Skär ett kors i varje bröd
- Baka i 10 minuter, 250 grader Celcius
Även om man har dåligt med pengar, så kan man piffa upp allt man lagar genom att ha torrvaror hemma som man köpt i bättre tider; kryddor, frön, nötter och kanske lite färgämnen. Idag blev det blå vallmofrön på två av bröden och hackade solrosfrön i degen till de andra två bröden:
Så, hur gick det att baka scones med bara vatten i degen? Utmärkt! Kika på dessa nybakade godingar:
Min 11-åring dukade fram denna goda lilla brunch, bestående av scones, Gouda-ost, ekologisk fläder- och apelsinmarmelad, ostsalami från hennes pappas jobb och te (Grönt & Gott) från Presenta:
En härlig start på lördagen!
No comments:
Post a Comment