Monday, March 11, 2013

Blomkålssoppa

Mycket godare än man kan tro (och ännu godare dagen efter)! Billigt är det också!



Ingredienser:
  • blomkål (ett stort eller två stora huvuden)
  • hönsbuljong
  • hackad persilja
  • hackad gräslök
  • grädde
  • salt
  • ägg, 2 stycken (bara gulor)
  • (bacon)

Instruktioner:
  • Skölj blomkålen och bryt i bitar
  • Lägg blomkålen i stor kastrull med kokande vatten (så mycket att det täcker blomkålen)
  • Fiska upp blomkålen med soppslev efter 5 minuter och lägg i en skål (gärna med isbitar)
  • Låt vattnet fortsätta koka så att en del ångar bort och smaken koncentreras
  • Lägg i hönsbuljong, 1 tärning för varje halvliter
  • Häll i 1-2 dl grädde samt hackad persilja och gräslök
  • Smaka av soppan med salt
  • Lägg tillbaka blomkålen och låt koka 10 minuter till
  • (Stek bacon om du vill ha att strö på soppan vid servering)
  • Vispa två äggulor och häll i soppan precis före servering
  • Servera med eller utan bacon!

No comments:

Post a Comment