Ingredienser:
- blomkål (ett stort eller två stora huvuden)
- hönsbuljong
- hackad persilja
- hackad gräslök
- grädde
- salt
- ägg, 2 stycken (bara gulor)
- (bacon)
Instruktioner:
- Skölj blomkålen och bryt i bitar
- Lägg blomkålen i stor kastrull med kokande vatten (så mycket att det täcker blomkålen)
- Fiska upp blomkålen med soppslev efter 5 minuter och lägg i en skål (gärna med isbitar)
- Låt vattnet fortsätta koka så att en del ångar bort och smaken koncentreras
- Lägg i hönsbuljong, 1 tärning för varje halvliter
- Häll i 1-2 dl grädde samt hackad persilja och gräslök
- Smaka av soppan med salt
- Lägg tillbaka blomkålen och låt koka 10 minuter till
- (Stek bacon om du vill ha att strö på soppan vid servering)
- Vispa två äggulor och häll i soppan precis före servering
- Servera med eller utan bacon!
No comments:
Post a Comment