Wednesday, March 13, 2013

Bulgursallad med aprikoser

Här kommer den ÄNTLIGEN! Salladen som i vårt hus heter "Ann-Sofies sallad", trots att Ann-Sofie själv blygsamt påpekar varje gång den nämns att hon själv fick receptet i någon matkasse eller så. Det struntar vi i, för vi lärde oss den av henne och då ska hon hedras! Det går inte att göra för mycket av denna sallad, för man vill äta den dagen efter och långt efter att magen egentligen sagt stopp. Men här visas receptet för fyra portioner, så får man själv bestämma hur mycket man gör...


Ingredienser:
  • bulgur, 4 portioner (kokt och avsvalnad)
  • kikärter, 1 burk
  • paprika, strimlad
  • torkade aprikoser, strimlade
  • haricots verts
  • salladsmix/babyspenat
  • kokta ägg
  • (tonfisk, om man inte vill ha vegetarisk sallad)
  • dressing: 1 dl olja, ½ dl vinäger, 1 tsk salt, ½ tsk socker, lite svartpeppar, mycket persilja

Instruktioner:
  • Koka bulgur och låt svalna
  • Blanda dressingen
  • Koka ägg
  • Tina fryst haricots verts i äggvattnet när äggen är klara
  • Strimla paprika och aprikoser
  • Blanda alla ingredienser med dressingen
  • Dekorera med äggen
Jag är redan avundsjuk på den som får äta denna sallad!

No comments:

Post a Comment