Thursday, March 14, 2013

Panerad strömming med potatismos

Detta recept funkar bra som hemgjorda fiskpinnar också, bara byt ut strömmingen mot bitar av valfri fisk (MSC-märkt, såklart)!


Ingredienser:
  • strömmingsfiléer
  • mjöl
  • ägg
  • ströbröd
  • vitpeppar + salt + dill ELLER fiskkrydda
  • potatis
  • mjölk
  • smör
  • muskot


Instruktioner:
  • Tina filéerna om de inte är färska förstås
  • Skala och koka potatis
  • Ställ fyra djupa tallrikar på rad
  • Häll mjöl i skål 1
  • Vispa ett ägg med gaffel i skål 2
  • Häll ströbröd och kryddor i skål 3
  • Vänd varje strömming i skål 1, 2 och 3 (fyll på vid behov), samla alla i skål 4
  • Stek strömmingarna snabbt på hög värme i smör, några i taget, samla på fat
  • Häll av vattnet från potatisarna
  • Lägg ner en stor klick smör i potatiskastrullen
  • Häll ner lite mjölk och strö muskot över potatisarna
  • Mosa med potatisstomp eller annat köksredskap
Färdigt att servera! En del har lingon till, men jag har spenat och rivna morötter som min gammelmormor Thyra brukade ha. Ska det vara riktigt rätt så ska man även ha knäckebröd och mjölk till! Äkta husmanskost!

No comments:

Post a Comment