Ingredienser:
- strömmingsfiléer
- mjöl
- ägg
- ströbröd
- vitpeppar + salt + dill ELLER fiskkrydda
- potatis
- mjölk
- smör
- muskot
Instruktioner:
- Tina filéerna om de inte är färska förstås
- Skala och koka potatis
- Ställ fyra djupa tallrikar på rad
- Häll mjöl i skål 1
- Vispa ett ägg med gaffel i skål 2
- Häll ströbröd och kryddor i skål 3
- Vänd varje strömming i skål 1, 2 och 3 (fyll på vid behov), samla alla i skål 4
- Stek strömmingarna snabbt på hög värme i smör, några i taget, samla på fat
- Häll av vattnet från potatisarna
- Lägg ner en stor klick smör i potatiskastrullen
- Häll ner lite mjölk och strö muskot över potatisarna
- Mosa med potatisstomp eller annat köksredskap
No comments:
Post a Comment